<br> <br> <br>Schuit isoleert uw buitengevel zodat u energie gaat besparen

Sto buitengevel isolatieWilt u meer comfort en besparen op uw energiekosten? Schuit Stukadoors zijn officieel dealer van Sto. Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie: er is veel te winnen. Het grootste deel van de energiebehoefte van een huishouden bestaat namelijk uit het verwarmen van de leefruimte. Buitengevelisolatie kan zorgen voor een flinke vermindering van de stookkosten. Maar ook als het gaat over het realiseren van energiebesparende woningen heeft Schuit Stukadoors veel mogelijkheden in huis. Het isoleren van de buitengevel is de meest perfecte optie om energie te besparen.

Gevelisolatie om stookkosten te verlagen

Lang douchen, de lampen onnodig aan laten staan... Verschillende manieren van energieverspilling. Maar wist u dat de verwarming van uw woning het grootste aandeel heeft in uw totale energieverbruik? Maar liefst 80% gaat op aan het verwarmen van de binnenruimtes. De overige 20% van het energieverbruik gaat op aan warm water, verlichting en elektrische apparaten. Logisch daarom dat een hoogwaardige schil de eerste stap is in het besparen op stookkosten.

 

Waarom buitengevelisolatie?

Warmteverlies van woningen en gebouwen gaat voornamelijk via de muren. Buitengevelisolatie vertegenwoordigt dan ook een enorm potentieel als het gaat om het verlagen van stookkosten. In oude gebouwen kan buitengevelisolatie het warmteverlies via de gevel met maar liefst 75% beperken. De investeringen in isolerende maatregelen kunnen zich binnen een paar jaar terugverdienen via een fikse verlaging van de stookkosten. Dit geldt zowel voor nieuwbouw als voor renovatie.

Mooi en effectief isoleren

In het ontwerp van een gevel is het de kunst om met behulp van vorm, kleur en textuur een gezicht en een eigen karakter aan een gebouw te geven. Naast esthetische waarden spelen ook de functionaliteit en duurzaamheid een cruciale rol in de waarde van een gevel. Bouwfysisch is isolatie aan de buitenzijde van de gevel de meest slimme oplossing. Niet alleen vanwege het condensprobleem, maar ook vanwege de mogelijkheid hoge RC-waardes te behalen zonder dat daar kostbare woonruimte aan verloren gaat. Dit resulteert in energiebesparing én CO2-reductie, waar ook door de overheid steeds meer op gestuurd wordt. Elk isolatiesysteem biedt talrijke combinatiemogelijkheden met decoratieve bekledingssystemen van Sto, die veel verder gaan dan alleen een kleur- of structuurselectie.

Veel gestelde vragen over buitengevelisolatie

Buitengevelisolatie is complex werk. Niet iedere bestaande woning is geschikt voor buitengevelisolatie. Buitengevelisolatie kan wel een flinke stijging van de RC-waarde opleveren. Daarom wordt buitengevelisolatie veel gebruikt voor voor nieuwbouwwoningen. Daar krijgen wij de meeste vraag naar op dit moment.

 

In het geval van bestaande woningen komen er veel vragen op u af. Later gaan we daarop in.

Waarom Schuit Stukadoors met isolatie voor de gevel?

Schuit Stukadoors wordt op dit moment veel gevraagd voor het aanbrengen van gevelisolatie. Zowel bij nieuwbouw als bestaande bouw. Schuit Stukadoors werkt ook als onderaannemer.

Wij denken dat u geen spijt krijgt om ons in te schakelen omdat wij werken met:

 • een compleet, systeemgecertificeerd gevelassortiment dat voldoet aan alle eisen
 • diverse ontwerpen en gegarandeerde veiligheid van het systeem
 • verschillende vormgevingsmogelijkheden en gegarandeerde systeemzekerheid
 • exact op elkaar afgestemde producten en systemen. Hoogste materiaalkwaliteit door gebruik van de beste grondstoffen
 • hoge kwaliteitseisen op het gebied van milieu- en gezondheidseffecten 
 • beproefde materialen met een groot potentieel voor eigen vormgevingsideeën
 • advies voor alle ontwerpvraagstukken
 • individueel kleurconcept 
 • garanties van 10 jaar op geleverd werk

Buitengevelisolatie of spouwisolatie?

De spouwmuur is een praktische plaats om isolatie aan te brengen. Er is binnenshuis geen effect (geen ruimteverlies) en vochtproblemen doen zich alleen voor in extreme omstandigheden. Spouwisolatie is dus al een stap in de goede richting. Maar wanneer het op isolatiewaardes aankomt, zal deze methode nooit het succes van een buitengevelisolatie systeem kunnen evenaren. Bij spouwisolatie blijft de isolatiedikte beperkt tot de beschikbare spouwdikte (doorgaans 7 cm; een smallere spouw is bij jaren ‘20-’30 woningen echter geen uitzondering), waarmee slechts RC1,8 haalbaar is. Ook worden koudebruggen en kierdichtheidsproblemen niet opgelost.

Wat zijn de voordelen van buitengevelisolatie?

Buitengevelisolatie wordt niet voor niets vaker toegepast tegenwoordig. De voordelen zijn legio:

 • Sterk isolerende werking
 • Enorme energiebesparing
 • Warmte van de muur wordt volledig benut
 • Beschermt de wand tegen temperatuurverschillen, voorkomt schade door spanningsverschillen
 • Beschermt tegen hitte in de zomer
 • Comfortabele woning
 • Beschermt tegen schimmelvorming
 • Hogere isolatiewaarde haalbaar dan met spouwisolatie
 • Oude gevels blijven beter intact met gevelisolatie in plaats van het aanbrengen van een nieuwe stuclaag.

Krijg ik subsidie op buitengevelisolatie?

Ja, maar voor 2018 is het budget voor de Subsidie Energiebesparing Eigen Woning al volledig gereserveerd. Naast deze landelijke subsidie komt u in sommige gemeentes in aanmerking voor subsidies. Informeer hierover bij uw eigen gemeente of via deze website.

 

Zijn er nog andere stimuleringsmaatregelen voor buitengevelisolatie?

Op dit moment is de BTW voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden van woningen verlaagd naar 6%. Dit geldt alleen voor een woning van tenminste twee jaar oud. Het gaat daarbij om het BTW tarief voor arbeid en (in beperkte mate) voor materialen. De verlaging geldt niet voor overige ‘gewone’ verbouwingen. De btw-verlaging is een regeling van het ministerie van Financiën, die loopt via de Belastingdienst.

 

 

Helpt Schuit Stukadoors met het aanvragen van subsidies?

Nee. Dit is per gemeente verschillend en dient u zelf aan te vragen.

 

Op wat voor RC-waarde kom ik na buitengevelisolatie?

De RC-waarde bepaald in welke mate de woning zijn warmte vasthoudt. Het effect van gevelisolatie op de RC-waarde is heel lastig te bepalen. Er zijn heel veel factoren die de RC-waarde van uw woning bepalen. Het gaat onder andere om de constructie, de dakisolatie, glaswerk, etc. In principe geven we daarom geen garanties op beloofde RC-waardes.

 

Hoeveel ga ik besparen door gevelisolatie?

Dat is heel lastig te bepalen omdat uw RC-waarde door veel verschillende factoren bepaald worden. En het is afhankelijk van uw stookgedrag. In het algemeen geven wij geen indicaties af als we niet een complete analyse uit kunnen laten voeren.

 

Is buitengevelisolatie zinvol bij bestaande woningen?

Ja,  zie alle voordelen. Maar in de praktijk is er pas vanaf 12 centimeter dikte op de buitengevel een merkbaar verschil in RC-waarde. Vaak is het overstek daar niet op berekend of zijn er andere onderdelen zoals raamkozijnen e.d. die ‘in de weg zitten’.

 

Is buitengevelisolatie toepasbaar bij bestaande woningen?

Ja, maar niet altijd. Er kan veel ‘in de weg zitten’. Dus het is belangrijk dat u eerst nagaat of u de ruimte heeft om uw gevel met bijv. minimaal 12 centimeter dikker te maken.

 

Stel u daarom de volgende vragen: 

 • heb ik voldoende ruimte om het straatwerk aan te passen aan de gewenste dikte
 • heb ik voldoende ruimte bij het overstek
 • heb ik voldoende ruimte achter dakgoten
 • heb ik voldoende ruimte bij kozijnen

Hoe zit het met mijn waterslagen?

De bestaande waterslagen moeten praktisch altijd vervangen worden en aangepast worden naar de nieuwe dikte van uw gevel.

 

Wat moet ik doen met mijn hemelwaterafvoer?

Per situatie moet bekeken worden of uw hemelwaterafvoer verplaatst moet worden. Bij een ruime overstek is vaak voldoende ruimte om achter de goot te ‘plakken’.  

Kan ik een bijvoorbeeld een lamp ophangen aan mijn nieuwe buitengevel?

Ja dat kan. Maar het is wel goed om daar vooraf over na te denken. Door middel van een hard geperst blokken worden plekken gecreëerd waarin in combinatie met pluggen schroeven geboord kunnen worden. Hier zijn dus speciale blokken voor ontwikkeld. Het is belangrijk om vooraf te bepalen waar u lampen, naambordjes, deurbellen, etc. geschroefd wilt hebben.

 

Welke dikte moet de isolatie hebben?

Dat is afhankelijk van de gewenste RC-waarde en de situatie van uw woning. Wij kijken onder andere naar overstekken, hemelwaterafvoer, kozijnen. Deze zijn mede bepalend voor hoe dik de buitengevelisolatie kan zijn. 

 

Welke afwerking kan ik kiezen bij buitengevelisolatie?

U kunt kiezen uit een pleisterafwerking naar keuze/stijl. Of bijvoorbeeld voor siersteenstrips. In onze showroom hebben wij diverse voorbeelden.

 

Krijg ik garantie op buitengevelisolatie?

Bij Schuit Stucadoors krijgt u 10 jaar garantie, ook op buiten afbouwwerk zoals gevelisolatie van het merk Sto (dit merk voeren wij). Schuit Stukadoors kan 10 jaar garantie geven omdat het KOMO-gecertificeerd is, dit is het hoogst haalbare certificeringsniveau.

 

Kunnen scheuren in buitengevelisolatie hersteld worden?

Ja dat kan. Daarvoor worden aparte herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Het gescheurde deel wordt vervangen, gerepareerd en weer netjes afgewerkt.

 

Kan iedereen buitengevelisolatie aanbrengen?

Nee. Lang niet alle stukadoors kunnen buitengevelisolatie aanbrengen. Het is een vak apart en vraagt de nodige ervaring en praktijkopleiding van bijvoorbeeld fabrikanten om het toe te kunnen passen. Schuit Stukadoors wordt op dit moment heel veel gevraagd voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw projecten.

 

Werken jullie ook als onderaannemer?

Ja wij werken ook voor aannemers als onderaannemer op een project. Schuit Stukadoors doet het hele proces: van platen aanbrengen, de mortel weefsellaag aanbrengen en de sierpleister of spachtelpoets aanbrengen.

 

Showroom Schuit Stukadoors bezoeken?

Heeft u nog meer vragen? Stel deze gerust bij ons in de showroom. Belt u even voordat u langskomt? Dan weten wij zeker dat er iemand beschikbaar is voor u.

 

Meer weten over Schuit Stukadoors?


Hier leggen wij uit wat u van ons bedrijf kunt verwachten.

 


Download de brochure met meer informatie.


Heeft u vragen over de toepassingsmogelijkheden van Sto buitengevelisolatie?

Bel voor een afspraak, telefoon 0341-360060

images/Gallery/duim.png

Brander Stucco Mat

images/blok-stucco.jpg
Met Brander Stucco Mat krijgen de wanden een zachte en sfeervolle uitstraling....
images/Gallery/vinkje.png

Bekijk onze projecten

images/blok-projecten.jpg
Schuit werkt voor particulieren en (bouw)bedrijven. Bekijk hier onze projecten...
images/Gallery/lampje.png

Bad & Wonen

images/blok-bad-wonen.jpg
Ontdek de betaalbare wereld van badkamers, wand- en vloertegels en sauna's...